Testimonials

Wat anderen zeggen over Piet Hurkmans en The Needs.

Lees meer...

Testimonials

Een supertraining! Met een optreden voor 500 man voor de boeg, leek het me geen overbodige luxe mijn presentatievaardigheden nog eens te trainen. De opbouw van de dag is dusdanig dat ik me volledig veilig voelde om steeds weer eens stapje verder te zetten. Hetgeen Piet ons aanreikte is eigenlijk te simpel voor woorden maar werkt fantastisch. Oogcontact en omgaan met stilte en vervolgens presenteer je. Eind van de dag had ik zo richting die 500 mensen willen gaan. Ben er helemaal klaar voor. Piet is een prachtmens!

Jack Jansen
Prestatiecoach bij TopResults

"In de training Authentiek Spreken leer je om een groep toe te spreken, door in verbinding te zijn met jezelf en je toehoorders. Als je in verbinding bent, komen de woorden vanzelf en wordt je boodschap veel krachtiger. Piet Hurkmans neemt iedereen op een hele prettige en veilige manier mee in het proces. Hij leert je eigenlijk maar 3 simpele handvatten, die grote impact hebben op je eigen manier van presenteren. De training heeft diepe indruk gemaakt. Het is een mooi proces, bijzonder om mee te maken en heb er nu al veel plezier van in de praktijk!"

Annelies Rechsteiner
HR Manager bij Nederlandse Spoorwegen

"De naamgeving van de workshop Authentiek spreken kan niet treffender. Piet Hurkmans weet in korte tijd het spreken helemaal uit jezelf te laten komen. Authentiek dus, de manier om zonder gevoel van ongemak of twijfel contact te maken met het publiek. Alle ruimte en mogelijkheden voor interactie en anticiperen zonder dat er vastgehouden hoeft te worden aan vooraf gemaakte speeches, sheets of lijstjes. Een sterk punt om de boodschap of onderwerp ook daadwerkelijk over te brengen en de toehoorder de echtheid ervaart. In één dag laat Piet zonder enig hulpmiddel voelen, beleven en uitvoeren dat binnen ieders mogelijkheden ligt. En dat je niet alleen concreet kunt spreken voor publiek maar dat het ook nog eens heel erg leuk is om te doen. Ik vind het een aanrader. Het bracht mij dichter bij mijzelf en mijn publiek. Dank je wel Piet. Pauline Meijer "It’s not just your day, it’s your future memory!"

Pauline Meijer
Co-leader Ecademy Netherlands

"Wanneer ik mensen vertel dat je je niet kunt voorstellen dat je aan het eind van de workshop 15 minuten over een onvoorbereid onderwerp (en zonder sheets!) een prachtig, boeiend verhaal kan vertellen aan mensen, geloven zij hun oren niet. Ik geloofde het ook niet, maar het is wel echt gebeurd! Piet, ik vind je workshop super! Ik raad het ook iedereen aan die wat meer aan "presentatietechnieken" wil doen!"

MIranda Brugman van Amerongen
Trade Marketing Manager bij Knauf

"Hoewel ik al vaak voor groepen heb gesproken, heeft deze workshop me werkelijk laten ervaren hoe prettig en leuk het kan zijn om voor een groep te staan en contact te maken met de aanwezigen. Authentiek Spreken heeft voor mij niets te maken met trucjes en 'leren presenteren', maar alles met jezelf durven zijn, verbinding vinden en plezier hebben in wat je doet."

Violanda de Man
Investics Board Liaison bij ICS Creating Change

"Piet, dankzij jouw ééndaagse training Authentiek Spreken voel ik me nu opgewassen om op het podium te klimmen en te spreken. Ik vind de basis van de oefening met Beschikbare Ogen heel mooi, oordeelloosheid en verbinding! Ik ervoer hierin een volkomen rust, die me heeft bekrachtigd om niet meer angstig te zijn om te spreken. Vanuit verbinding met het publiek stroomt mijn verhaal als het ware vanzelf!"

Judith Webber
Motivatie-spreker bij PureHuman

"De concrete waarde van de ééndaagse training Authenthiek Spreken van Piet heb ik met veel success direct in de praktijk kunnen toepassen. Heel kort gezegd: één dag training, permanente borging. Ik kan deze training dan ook van harte aanbevelen."

Perry van Beek
LinkedIn Social Selling Expert bij LinkedintoResuts

"Ik ben direct in de praktijk gaan brengen wat ik bij jou geleerd heb en wat ik merk is dat het contact met de andere partij intenser wordt. Ik onderga als het ware veel meer de aanwezigheid van de ander, of beter gezegd ik ben me er sterker bewust van dat het aangaan van de verbinding met de ander heel sterk afhankelijk is van mijn benadering."

Pieter Kemper
Controller bij NS Hi Speed

"Dank je Piet voor de inspirerende workshop die je gisteren gegeven hebt aan de tutoren in de exacte wetenschappen. Jouw rustige houding en uitstraling en de inzet en openmindness van de tutoren maakte deze workshop heel bijzonder. Iets waarover je zeker later nog nadenkt. Voor beide partijen een bijzondere en positieve ervaring :-). Zeker voor herhaling vatbaar. Dank hiervoor."

Luusie Hendriks
Projectmanager bij Universiteit van Amsterdam

"Een bijzonder prettige en leerzame ervaring, dat is de workshop 'authentiek spreken'. De begeleiding van Piet op deze inspirerende dag is op z'n minst uniek te noemen. Het haalt het beste en meest persoonlijke van je naar boven. Door dit te delen met anderen neemt je angst voor spreken in het openbaar met de minuut af. Piet, je hebt er een fan bij. Serge."

Serge Hoek
Creative director bij Brave Ideas

"De workshop Authentiek Spreken vond ik zeer inspiratievol. De hele dag voelde als een warm bad. Het was prachtig om te ervaren dat je door contact te maken met het publiek en geen verplichting voelt om te spreken, volledige kalmte kan ervaren bij het voor een groep staan. Bedankt!"

Sophie de Vries
Senior Consultant Talent & Change at IBM Global Services

"Een geweldige dag! De ervaring om vanuit stilte een verbinding aan te gaan met de groep (het publiek) is heel bijzonder, het brengt een rustgevend gevoel teweeg. Daarna spreken vanuit je gevoel en positieve feedback krijgen is gewoon enorm stimulerend. De dag vloog voorbij en had eigenlijk een soort mediterende uitwerking op mezelf. De begeleiding die Piet geeft is ook zeer bijzonder; een soort stille kracht die vertrouwen uitstraalt en via de methodologie een ieder stimuleert vanuit zijn/haar eigen kracht te experimenteren en los komen van belemmeringen. Nogmaals, heerlijke dag; heb genoten van de workshop!"

Jan Bandstra
CFO at APM Terminals Jordanië

"Ik heb op 15 mei 2009 de fantastische workshop Authentiek Spreken gevolgd in de Hub te Amsterdam. Wow, wat een cadeau! En wat kan ik dit iedereen aanbevelen! Compleet terug naar de essentie. De begeleiding van Piet is (letterlijk!) in geen woorden uit te drukken. Of als ik het wel probeer: Luisteren, aandacht voor de ander, je verhaal kunnen doen zonder oordeel, openhartig en veilig. Dankjewel."

Vincent Smit
Directeur bij Promote Your Network B.V.

"Een onvergetelijke dag, de workshop vond plaats in een nostalgisch kapelletje in Oosterbeek. Piet’s workshop is powerpoint vrij en hij weet in een kort tijdsbestek een serene rust in een groep te brengen. Hij gaat in de workshop de interactie aan door grotendeels niet te spreken maar wel visueel te communiceren Dit resulteerde dat ik 7 minuten in stilte voor een groep stond en me daarbij ook nog op mijn gemak voelde, onwerkelijk gewoon. Hij leert je applaus in ontvangst te nemen, iets wat heel van zelfsprekend lijkt maar niet is. Piet weet het vooroordeel dat spreken in het openbaar eng is weg te nemen. Zijn workshop authentiek spreken mag met recht een onderscheidende waardevolle workshop genoemd worden."

Paul den Dulk
Operationeel Directeur bij Proviand BV

"Een bijzondere dag, dat wás het, vorige week donderdag.Ik ben heel blij dat ik aan jouw workshop ‘Authentiek spreken’ heb meegedaan. In de eerste plaats, om wat het me heeft opgeleverd: wezenlijk contact durven maken met mijn publiek als ik een groep toespreek. Keek ik voorheen - wanneer de druk me te hoog dreigde te worden (of ik te veel in mijn eigen verhaal opging), - over mijn publiek heen of focuste ik op bijv. een gekke bril of een kleurige blouse van iemand… Jij maakte duidelijk dat juist door oogcontact te zoeken met een of meer toehoorders de spanning afneemt en het genoegen om te spreken groter wordt. Eigenlijk een bewustwordingsproces dat je elkaar, spreker en publiek, hard nodig hebt. Dat iets zo simpels zo wezenlijk kan zijn!!! Heel mooi vond ik ook hoe je het belang benadrukte van het in ontvangst nemen van applaus en positieve feedback. Liep een spreker al tijdens het huldebetoon terug naar zijn of haar plek, dan sommeerde je hem of haar vriendelijk om terug te lopen en zich nog ’s te wentelen in het warme bad van een ferm applaus! Ja, jouw manier van begeleiden heeft mij echt getroffen. Geaard, op je kousevoeten voor de groep, zette je een - qua structuur eenvoudig maar enorm effectief - programma neer. Waarin wij als deelnemers in een welhaast serene sfeer werden uitgedaagd steeds iets langer voor publiek te spreken. Krachtig, pretentieloos, zielsoprecht en gericht op wezenlijke verbinding, dat is jouw benadering. Ik hoop dat nog heel veel mensen jouw workshop zullen gaan volgen."

Inge Wopereis
Zelfstandig communicatieadviseur bij IRW communicatie

"Wat stilte kan doen; je een stroom aan creativiteit geven, geweldig! De Workshop authentiek spreken in Oosterbeek is een bijzondere en zeer inspirerende ervaring en niet in het minst door de bijdrage van alle deelnemers, super!"

Judith Ladestein
Health Care Development Manager bij Shire Pharmaceuticals

"Enkele sessies heb ik met Piet meegemaakt om mijn voorzitterschap van een overlegorgaan meer body te geven. En daar heb ik geen spijt van. Veel van je opgestoken, dat ik meteen in de praktijk kon brengen. Ook voor thuis kreeg ik nog wat bagage mee. Mij zal bijblijven de ontwapenende wijze waarop je mij tegemoet trad en de wijze waarop je authenticiteit benadrukt. 'Blijf dicht bij jezelf' en 'verbinding' zijn bij jou sleutelwoorden en dat heeft mij vooral geholpen. Dank."

Dick van der Meulen
Oud-voorzitter van een overlegorgaan bij NS Reizigers

"Beste Piet, allereerst jij ook bedankt voor de bijdrage in de ervaringen van de workshop. Ik heb bewust even gewacht met mijn reactie om te zien of ik het effect vast kon houden. Dat het een fantastisch leuke en nuttige dag is geweest was mij al duidelijk, maar ook nu, two weeks after, voel ik nog het positieve effect. Met name de rust die ik ervaar als ik voor publiek sta, maar ook gewoon, tijdens mijn werkzaamheden. Kortom, zeer leuk en nuttig om een dag in een onbekend gezelschap, met zo weing dialogen zo'n verdieping te maken... Waarvoor dank!"

André de Jager
Commercieel directeur bij ATIM

"Door deze workshop heb ik weer eens ervaren wat een creativiteit er zit in de verbinding tussen jezelf en je publiek. De stilte of de woorden stromen als vanzelf waarbij ik als persoon me kalm en standvastig als een berg voelde. Dankzij Piet was er ook de (veilige) context en sfeer die voor altijd een anker vormen wanneer ik spreek."

Esther Brouwer
Integral Change Consultant bij IBM Nederland

"Door ervaring met een andere, gelijksoortige workshop kan ik stellen, dat deze workshop zeer doelmatig is. Van aanvang af confronterend en daardoor effectief, waarbij de persoon van Piet Hurkmans het fundament vormt. Ik ga mij zeker weer bij Piet melden voor het bijwerken van de scherpe kantjes!"

Dirk Blokland
Vennoot bij Blokland, Duin en Vrieswijk

"Piet Hurkmans heeft met ons een dag rondom authentiek communiceren gedaan. Zijn aanpak nodigt uit tot deelname, zijn feedback is opbouwend en constructief. Hij geeft op onopvallende wijze sturing aan het proces, zodat iedere deelnemer zo goed mogelijk tot zijn / haar recht komt. Ik heb de dag als zeer plezierig en intensief ervaren. Deze dag heeft ons team weer een flinke stap verder bij elkaar gebracht."

Eric de Haas
Teammanager bij Achmea

"Piet Hurkmans is een coach die tot de kern der dingen komt en van daaruit jezelf leert richting geven aan je leven. Een benadering die leidt tot ontplooiing van je mogelijkheden. Kernwoorden: Structureel, geen cheats en tricks, diepgaand. Zeer aan te bevelen, ook als er wellicht geen concrete aanleiding is."

Reinoud Pijpers
Projectleider bij Ministerie Verkeer en Waterstaat

"Piet helped our team to become aware of our individual dispositions (often sub conscious), and the unwanted effect on other group members. He offered a framework for a more rational process of decision making, with room for input from everyone. Our team became aware of the value that lies in putting forward different points of view , in stead of demanding instand approval of one's own. As a result our team has become much more effective, and team spirit improved considerably."

Sietse Brouwer
Voorzitter Centrale Ondernemingsraad bij Nederlandse Spoorwegen

"Als coach & performance improver heeft Piet een onorthodoxe en effectieve aanpak. Na een gedegen intake volgt een zorgvuldig en compleet advies. Piet is een coach die niet als doel heeft je te veranderen. Hij gaat samen met jou op zoek naar het onderbewuste bewust te maken. Piet nodigt je uit verantwoordelijkheid te nemen voor de (in)richting van je leven en hij geeft je inzicht in je gedragspatronen, overtuigingen en drijfveren. Hij doet dit op een uiterst integere manier en communiceert hierbij geweldloos. Op basis van jouw verlangen en een groeiend inzicht in jezelf werk je toe naar een leven in balans; als mens, in je werk en met de relaties die jij aangaat in je leven. Ik heb Piet leren kennen als een zeer inspirerende Consultant, Coach & Performance Improver."

Anique van Dijck
Manager Marketing and Communications bij STMR

"Piet's contributions are always focussed on growth for his clients, not just the organisation he is providing his services to, but also for the individuals he meets there. I never had any trouble introducing Piet as "My Present" to some else, and in every occasion this uncommon despcription was confirmed afterwards to me by the people I introduced him to. Piet's invitations are hard to resist and allways in the right place and time."

Frans Sweers
Klantambassadeur Reisinformatie bij Nederlandse Spoorwegen

"Piet has helped me to accompany me through a reorganization and to show me what I really like to do and where I need to put my priorities. Piet has the ability to listen very well, doing this he: 1. is capable to get the real personal or work related issues on table 2. and is capable to get the real person with your strength and weaknesses on table. With this information he will then work together with you to make the next step in your personal live or carreer. I really want to thank him for this coaching and I can recommend him if you need help in your personal live or carreer to make a next step."

Eildert-Jan Boekholt
Program Director Mobiel bij Ziggo

"Piet Hurkmans is a very professional coach and consultant. He is a good listener and a very creative thinker. He always investigates your requirements and provides you with an easy way to fly into that direction. He has made many people successful and gave them a strong position in life."

René Hoppenbrouwers
Managing Director bij RH Coaching & Consulting Group

"The training provided by Piet created a very consistent and detailed insight in personal and business relations and above all a higher level of consciousness on personal capacities and needs. As a workscouncil we discovered a fresh new way of effordless communication."

Marcel Baatsen
Voorzitter Ondernemingsraad bij Infor

"Piet Hurkmans is a natural leader. He controls the process and knows how to support the people he works with. If the process stops, Piet gets it going. He asks the right but always unexpected question. I experienced this working with him on a series of television programs. He always surprised me by his natural charm, wit and readiness to cooperate."

Violet Falkenburg
dagvoorzitter/presentator/trainer bij Violet Falkenburg Media & Communicatie