Olga Plokhooij – ‘Terug naar eenvoud’

Beluister Podcast

Olga Plokhooij – ‘Terug naar eenvoud’

Sociaal ondernemer Olga Plokhooij heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Altijd al gehad. Al vroeg in haar leven maakte zij veel verhuizingen mee, een diversiteit aan geloven in haar familie én gebeurtenissen van in- en uitsluiting in groepen. Een belangrijk motto van haar is ‘Kan het eerlijker?’ Haar initiatieven zijn gericht op verbinding, rechtvaardigheid en duurzaamheid. Zo richtte zij een paar jaar geleden Nederland in Dialoog op en was ze betrokken bij de totstandkoming van 7 days of Inspiration en World=U. Als pionier verkent zij telkens nieuwe mogelijkheden rondom maatschappelijke thema’s. Daarnaast noemt zij zichzelf reiziger. Letterlijk over de wereld, maar ook op ontdekking bij zichzelf. Zij wil graag terug naar eenvoud. “We hebben zoveel gecreëerd over hoe alles zou móeten zijn, hoe we met elkaar om zouden móeten gaan, in organisaties en in relaties. Dat kan eenvoudiger, eerlijker, rechtvaardiger.”

9 reacties op “Olga Plokhooij – ‘Terug naar eenvoud’

 1. Prachtig Olga en Piet!
  Inspirerend en een veelheid aan inzichten gedeeld. Mooi!
  Laten we “allemaal een stukje verantwoordelijkheid nemen”. Hoe ziet de wereld er dan uit?

 2. Dank Theo en Henk voor jullie reactie! Het was een bijzondere ervaring zo uit te wisselen met Piet. Door goede vragen ontdek je altijd weer dingen die je eerder zelf niet zo duidelijk zag. In dialoog gaan, we zouden het vaker moeten doen! 🙂

 3. inspirerende dialoog Olga en Piet!

  Heb er met veel plezier naar geluisterd. Ik ervaar in de woorden van Olga stimulans om meer mensen mee te nemen in de reis van dialoog, dromen en realisatie. De schat die in ieder van ons zit ontdekken terwijl je op reis bent. Wonderen verrichten is een voorrecht voor iedereen.

  De reflectie van Olga geeft een mooie les voor persoonlijk leiderschap van mensen met een groot verlangen om hun eigen missie te vervullen. De natuurlijke maat om hart, hoofd en handen in balans te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *