Social Friday

Afgelopen vrijdag was ik door Kees Romkes uitgenodigd om mijn jongste ervaringen met videopodium SpreekJeMee te komen delen tijdens Social Friday. Ik  wil in deze blogpost vooral mijn enthousiasme delen over het fenomeen Social Friday.

Social Friday vindt elke 2e vrijdag van de maand plaats. Het gaat om ontmoeten, net-werken en geïnspireerd worden. Energieke, praktische én visionaire sprekers zijn in een verrassende formule samengebracht. Een mooie gelegenheid om voor het weekend en de komende maand inspiratie op te doen! Elke maand een ander thema, aansluitend bij de ontwikkelingen op social media en social networking gebied én de echte wereld. Van leiderschap en teamwork tot Xperience en digital learning. De sprekers wordt gevraagd hun verhaal te  vertellen in de TED-formule. Maximaal 18 minuten, dus! Deze maand is het thema: Refresh!

Wat mij vooral verraste was de plek waar Social Friday georganiseerd werd. Het event vindt plaats in het pand van initiatiefnemer Performance Solutions. Wat een verademing is hun werkplek! Ook totaal onverwacht op een behoorlijk lelijk – maar strategisch bij Schiphol gelegen – kantorencomplex in Hoofddorp. Eenmaal binnen in het pand van Performace Solutions ben ik al die lelijkheid in één keer vergeten. Inrichting en design zijn van een bijzondere schoonheid. Het welkom is één warm bad. Ze weten daar heel goed wat hospitality is. En zeker als gastspreker werd ik met alle egards ontvangen.

Een veelzijdig en betrokken publiek maakten de middag tot een waar feest. Boeiende sprekers in de hightech Xperience Room namen me mee in hun sterke verhalen. Directeur André Wiringa van Performace Solutions deed de aftrap met een geweldig verhaal over hoe belangrijk de mening van de klant is. Hij had net zelf niet zo’n hele goede ervaring gehad met het Hilton Greenpark hotel in Londen. Bas Schepers met een mooi verhaal over digitaal flirten. En als je echt persoonlijk betrokken wilt zijn bij de kleinere ontwikkelingsprojecten dan is daar het prachtige verhaal over de 1%Club van spreker Niels Jansen. Kortom een bom aan inspiratie.

Met de organisatie had ik afgesproken dat ik 45 minuten mocht in plaats van 18, omdat ze graag iets interactiefs met de bezoekers wilden. Nou, en dat werd het. Het was werkelijk super hoe in zo’n korte tijd de 50 aanwezigen zich in een snelkookpan workshop AuthentiekSpreken door mij lieten meenemen. Stilte, ontroering, gelach en zeer enthousiast geroezemoes wisselden elkaar in hoog tempo af. Een bruisende afsluiting van de middag wat mij betreft. Aan het eind  heb ik nog een korte demo kunnen laten zien van mijn nieuwe videopodium SpreekJeMee, waar je in max. 5 minuten het geleerde meteen in praktijk kan brengen, ditmaal op camera dus, met een virtueel publiek. Het mooie was dat een paar deelnemers de spirit van de workshop meenamen in het slotonderdeel van het programma: one minute of fame.

Een supermiddag die ik iedereen kan aanraden: inspirerende sprekers, leuke mensen, hippe setting, lekkere hapjes, warme gastvrijheid, echt een weekendboost.
Aanmelden voor Social Friday doe je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *