La Classe 2012

Lees meer

La Classe 2012

Afgelopen week was ik één van de 20 medereizigers in de InspiratieKaravaan. Eens per jaar trekt de karavaan naar La Classe in de Belgische Ardennen, een prachtige oude school die opnieuw leven is ingeblazen in een modern design. Het is een week waarin de deelnemers elkaar inspireren, helpen en ongelofelijk veel plezier hebben. Er is een rijk programma dat in co-creatie ontstaat. De sfeer is geweldig, de gezamenlijk bereide maaltijden en meegenomen wijnen van Michelin-kaliber. Haardvuur en humor houden de boel bij elkaar. Het is fantastisch om een week lang afwisselend meester en leerling met elkaar te zijn.

Ik heb voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling behoorlijk wat trainingen en workshops gevolgd en die verbleken allemaal bij wat je meemaakt tijdens de Inspiratiekaravaan. De grote geesten achter het initiatief zijn Harriët Kollen en Sandra van Kolfschoten die beide een sterk netwerk hebben in het onderwijs. Ze dragen met enorme daadkracht en  passie bij aan de noodzakelijke innovatie van deze sector.

Eén goed idee
Wat gebeurt er als je 20 getalenteerde en inspirerende mensen – die elkaar niet of amper kennen  – een week lang op een prachtige locatie onderbrengt? Met die vraag ging ik in goed gezelschap van twee andere karavaanreizigers Ellen Kuster en Anouk Liebrand op weg naar het dorpje Denée waar we onze medereizigers op maandagavond zouden ontmoeten. Dat is zo goed als niet in woorden uit te drukken. Als ik naar een evenement ga en ik kom met minstens 1 goed idee weer thuis, dan is dat evenement al geslaagd. Ik was redelijk blanco in mijn verwachting, ook al hadden Sandra en Harriët behoorlijk enthousiast op de trom geslagen in de aanloop naar deze week.De vraag die ik voor mezelf wilde oplossen in deze week had ik helemaal nog niet helder. Ik zou vermoedelijk een paar workshops Authentiek Spreken verzorgen, zoveel was zeker. En verder had ik het idee dat ik op een soort schoolreisje ging. Ik zou wel zien.

Polonaise
Er zijn zoveel bijzondere dingen gebeurd die week, dat ik niet meer weet wat ik er nog uit kan lichten. Mooie gesprekken, samen eten maken en opeten, het vuur van de haard gaande houden, heftige emoties, mooie films, een magazijn aan door iedereen meegebrachte inspirerende boeken, films, spellen en muziek, eyeopeners, brullend van het lachen wakker worden met een kamergenoot, met z’n allen de onvergetelijke polonaise zingen en dansen voor de 14e verjaardag van mijn zoon, hulp van deskundige medereizigers, mooie interviews en sfeerbeelden op video en foto, rijk vloeiende wijnen, wandelen in de winterse pracht van het bergdorp.

Wakker geschud
Ik licht er voor mijzelf toch één ding uit: de ontmoeting met de Vlaamse coach Jan Jacobs. Een bescheiden man met een enorme power die mij heeft wakker geschud. En misschien was dat wel mijn behoefte, om wakker te worden na een tijd van stagnatie in mijn werk. Ik wist niet meer zo goed welke kant ik uit wilde. Coach Jan, zoals hij lang op twitter heeft geheten, vertelde een soortgelijke persoonlijke ervaring. Hij was eerst allemaal dingen aan het doen die niet werkten en waar hij nauwelijks geld mee verdiende. Zittend in zijn tentje op het Pukkelpop festival kwam hij bij het enorme noodweer en blikseminslag tot het inzicht dat hij alles anders ging doen. En zo geschiedde. Hij begon met een nieuw concept en helpt nu coaches, trainers en therapeuten aan een bloeiende praktijk.  Zijn verhaal zette mij AAN om vervolgens de rest van de dagen niet meer UIT te gaan. Ik ben hem zeer dankbaar. Vervolgens ben ik op de laatste dag samen met Harriët Kollen aan de slag gegaan om de eerste schetsen te maken van mijn ommekeer. Ik wil niet meer kortstondig telkens één product verkopen. Ik wil ondernemers en coaches over een langere periode gaan begeleiden om doorbraken te creëren en succesvol te zijn in hun onderneming. Een nieuw merk “Je Beste Jaar Ooit” is tijdens La Classe 2012 geboren. De komende tijd ga ik hard werken om dit op de kaart te zetten. Daar gaan jullie nog veel van horen. Voor mij kan de Inspiratiekaravaan niet meer stuk, halleluja!

Wie zichzelf en/of zijn organisatie een prachtige creatieve ervaring wil gunnen, waarin veel nieuwe inspirerende projecten ontstaan moet beslist een keer meedoen aan de Inspiratiekaravaan. Je kan ‘m ook binnen je netwerk of organisatie laten organiseren door deze meesterlijke vrouwen, Harriët Kollen en Sandra van Kolfschoten. Je zult er never nooit spijt van hebben.

Tot slot wil ik al mijn medereizigers en gastsprekers bedanken voor dit gave avontuur.Ik noem ze hier allemaal Sandra van Kolfschoten, Harriët Kollen, Brenda Vos, Tjeu Seeverens, Ellen Kuster , Alain Baars, Jan Jacobs, Jeroen Diks, Catja Cappon, Olga Aussems, Anouk Liebrand, Josien Pennings, Ron van Gils, Wiarda Panman, Dirk de Boe, Leo Crombach, Joyce Crombach, Marit van Gaalen, Lex Hupe, Anne-Kee Deelen, Hilke Tol, Marjan Visser, Sabine Dissevelt, Birgitta van den Bersselaar

4 reacties op “La Classe 2012

 1. Wow Piet wat een mooi verhaal. Word er weer warm van. Wat hebben we gelachen. En elkaar geïnspireerd. Wat een klik.
  Wat je zegt is niks te veel gezegd: deze 2 zeer eigenzinnige dames hebben het weer voor elkaar gebokst.
  En dan nog een compliment: wat schrijf jij goed! Zo lekker uit het hart, direct en beeldend. Je schtst met woorden. Ook al een van je talenten.

  Ben blij je ontmoet te hebben!

  Lex Hupe

 2. Hey Lex, wat heerlijk om je complimenten te ontvangen. Ik ben blij om je na twitterdieet eindelijk in levende lijve ontmoet te hebben. Zoveel levensvreugde en mannenhumor van je mogen ontvangen. Het was me een eer je te leren kennen. Laat je me weten hoe je lezingen de komende weken gaan? Warme groet, Piet

 3. Wauw, die week moet een groot feest geweest zijn!
  ‘Jouw Beste jaar ooit’ doet me denken aan Best Year Yet. Heeft het daar mee te maken?
  Groet en veel succes,
  Patty

  1. Hai Patty, dat was zeker een groot feest. Je Beste Jaar Ooit heeft heeft overigens niets met Best Year Yet te maken. Het is een nieuw concept dat zich richt op ondernemers, coaches en trainers die langere tijd begeleid worden om het beste uit zichzelf te halen en daarmee hun onderneming te laten bloeien. Tijdens en na afloop is er veel storytelling waarmee zij zich verbinden met de buitenwereld die zo hun groeiproces kan volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *