Hoe bak ik een ei?

Een mistige ochtend vandaag. Ik zit met Debbie Molhuizen bij De Tussentijd. Samen zijn we aan het werk om een nieuw leertraject te ontwerpen voor mannen en vrouwen die leider of ondernemer zijn. Het traject start in oktober 2012 en zal negen maanden duren. In het begin zullen de mannen en de vrouwen elkaar één keer ontmoeten op een middag in september. Daarna zullen de mannen en de vrouwen los van elkaar elke maand bijeenkomen. Ze zullen leren van elkaar, inzichten verwerven die ze in hun werk en privé weer kunnen toepassen. ‘Reisleider’ bij de vrouwen is Debbie en ik ben dat bij de mannen. In juni 2013 – negen maanden later – treffen de mannen en vrouwen elkaar opnieuw. Er zullen dingen veranderd zijn, beslissingen genomen.

Verbijsterd!
Op dit moment zijn wij vooral nieuwsgierig wat leiders en ondernemers in dit traject willen leren. Onafhankelijk van elkaar plaatsen we allebei hierover een twitterbericht. Debbie richt zich daarbij op de vrouwen in haar Timeline en ik op de mannen. Mijn vraag luidt ‘Dag mannen in mijn TL. Stel je bent deel van ’n leergroep talentvolle mannen die ondernemer of leider zijn, wat wil jij dan leren?’ Er gebeurt vervolgens iets merkwaardigs. Op Debbie’s oproep aan vrouwen reageren allemaal vrouwen. En wie denk je dat er op mijn oproep aan de mannen reageren? Juist: vrouwen! Ik ben verbijsterd, zeker omdat de vrouwen in hun reactie aangeven wat mannen zouden móeten leren. Wat dacht je van dit voorbeeld: “Een dringend advies van een vrouw. Leer hen ‘goed’ omgaan met macht!”

Kom op, mannen!
Ik ben ook teleurgesteld dat de reacties van de mannen uitblijven. Hebben jullie het te druk? Is het niet stoer? Kom op mannen, zo’n ingewikkelde vraag is het toch niet? Als je nou 9 maanden lang met andere leiders en ondernemers zou mogen optrekken, wat zou je in die tijd dan voor jezelf willen leren en hoe wil je bijdragen aan de ontwikkeling van andere deelnemers? Wij mannen zitten toch altijd boordevol ideeën en plannen! Als je daarbij dan ook nog hulp van andere andere mannen krijgt, zou je plan zomaar ineens kunnen gaan lukken.

Prachtig avontuur
Wij blijven dus benieuwd en verzamelen de komende weken graag jullie input op deze vraag, zodat wij een prachtig programma kunnen samenstellen voor ons M/V leertraject. Dus dames en heren, al jullie suggesties zijn enorm welkom. Laat ze achter op dit blog, mail, tweet, facebook of bel ons. Doordat jullie allemaal meedenken, wordt het een prachtig avontuur waar je uiteraard zelf ook aan deel kunt nemen.

Eitje
Na een aanhoudende stroom van reacties van vrouwen op mijn twittervraag, meldt zich toch ineens een man. Zijn reactie: ‘Hoe bak ik een ei?’ Hilarisch toch!

Een reactie op “Hoe bak ik een ei?

 1. Geweldig verhaal!

  Een Frans spreekwoord luidt:
  ‘On ne fait pas d’omelette sans casser des oeufs’
  ofwel
  ‘Waar gehakt wordt, vallen spaanders’

  Mooi symbolisch begin voor een leertraject voor mannelijke leiders en ondernemers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *